29.05.2023 – zupa szpinakowa z jajkiem – 300 ml
makaron – 150g, kiełbasa po węgiersku – 120g, surówka z białej kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc alergeny:1,3,7,8
30.05.2023 – rosół z ryżem – 300 ml
ziemniaki – 150g, kotlet schabowy – 100g, sałata lodowa z
tzatzykami – 80g, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,3,7,8
31.05.2023 – barszcz biały – 300 ml
pierogi z pieczarkami, mozzarellą i cebulką – 250g,
kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,7,8
01.06.2023 – zupa z soczewicy – 300 ml
ryż – 120g, sos truskawkowo – jogurtowy – 100 ml, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,7,8
02.06.2023 – barszcz czerwony – 300 ml
ziemniaki – 150g, paluszki rybne – 100g, surówka z kiszonej
kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc
alergeny:1,3,4,7,8
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Zatwierdził:
Kierownik świetlicy Pielęgniarka Kucharz Intendent