Jadłospis 13.11 – 16.11

13.11.2018 – zupa z soczewicy – 300 ml

ziemniaki – 150g, sznycel drobiowy – 90g, sałatka z ogórka

konserwowego z papryką – 90g, kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 3,7,8

 

14.11.2018 – zupa brokułowi – 300 ml

kasza pęczak – 120g, schab w sosie pieczeniowym – 120g,

surówka z czerwonej kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 1,7,8

 

15.11.2018 – kapuśniak z kiszonej kapusty – 300 ml

ziemniaki – 150g, filet rybny – 100g, marchew z chrzanem – 100g,

kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 1,3,4,7,8

 

16.11.2018 – barszcz czerwony – 300 ml

pierogi ruskie z cebulką – 250g, kompot – 200 ml,

alergeny: 1,7,8

sok owocowy – 1 szt.

 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.