Jadłospis 16.04 – 20.04

16.04.2018 – zupa kalafiorowa – 300 ml

spaghetti po bolońsku z mięsem i serem żółtym – 300g,

kompot – 200 ml, owoc

Alergeny:1,7,8

 

17.04.2018 – zupa z groszku zielonego – 300 ml

ziemniaki – 150g, sznycel drobiowy – 100g, sałata ze

śmietaną – 70g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny:1,3,7,8

 

18.04.2018 – żurek – 300 ml

kasza gryczana – 120g, karkówka w sosie pieczeniowym – 120g,

sałatka z ogórka kiszonego z pomidorem – 100g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny:1,7,8

 

19.04.2018 – zupa jarzynowa – 300 ml

ziemniaki – 150g, wątróbka drobiowa z cebulką – 100g, surówka

z białej rzodkiewki – 100g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny:1,7,8

                    

20.04.2018 – zupa z soczewicy – 300 ml

ziemniaki – 150g, filet rybny – 120g, surówka

wielowarzywna – 100g, kompot – 200 ml, sok owocowy – 1 szt.

Alergeny:1,3,4,7,8

 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.