Jadłospis 17.09 – 21.09

 

17.09.2018 – zupa koperkowa – 300 ml

łazanki z mięsem i kapustą – 300g, kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 1,7,8

 

18.09.2018 – zupa pomidorowa z makaronem – 300 ml

ziemniaki – 150g, kotlet z fileta z kurczaka – 90g, surówka

wielowarzywna – 100g, kompot – 200 ml, owoc  

alergeny: 1,3,7,8

 

19.09.2018 – zupa pieczarkowa – 300 ml

kasza gryczana – 120g, karkówka w sosie pieczeniowym – 120g,

sałatka z ogórka konserwowego z papryką – 90g, kompot – 200 ml,

owoc

alergeny: 1,7,8

 

20.09.2018 – zupa z soczewicy – 300 ml

ziemniaki – 150g, filet rybny – 90g, surówka z kiszonej

kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 1,3,4,7,8

 

21.09.2018 – zupa jarzynowa – 300 ml

pierogi leniwe z masłem i bułką tartą – 200g, marchew

z jabłkiem – 90g, kompot – 200 ml, owoc

alergeny: 1,7,8

 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.