Jadłospis 5.02 – 9.02

05.02.2018- zupa brokułowa – 300 ml

spaghetti po bolońsku z mięsem i serem żółtym – 320g,

kompot – 20 ml, owoc

Alergeny: 1,7,8

 

06.02.2018 – krupnik – 300 ml

ziemniaki – 150g, kotlet schabowy – 100g, surówka

wielowarzywna – 100g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,3,7,8

 

07.02.2018 – zupa ogórkowa – 300 ml

ryż – 120g, filet z indyka z warzywami z sosem

śmietankowym – 150g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,7,8

 

08.02.2018 – zupa grochowa – 300 ml

ziemniaki – 150g, filet rybny – 90g, fasolka szparagowa

z cebulką – 100g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,3,4,7,8

                   

09.02.2018 – barszcz czerwony – 300 ml

pierogi z mięsem i cebulką – 250g, kompot – 200 ml,

sok owocowy – 1 szt.

Alergeny: 1,7,8

 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.