Jadłospis 18.06 – 21.06

 

18.06.2018 – zupa z fasolki szparagowej – 300 ml

spaghetti po bolońsku z mięsem i serem żółtym – 300g,

kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,7,8

 

19.06.2018 – zupa z groszku zielonego – 300 ml

ziemniaki – 150g, kotlet mielony – 100g, mizeria – 90g,

kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,3,7,8

 

20.06.2018 – zupa pieczarkowa – 300 ml

kasza pęczak – 120g, schab w sosie własnym – 120g,

surówka z młodej kapusty – 100g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,7,8

 

21.06.2018 – rosół z ryżem – 300 ml

ziemniaki – 150g, udko z kurczaka – 1 szt., pomidor ze

śmietaną – 80g, kompot – 200 ml, owoc

Alergeny: 1,7,8

 

                    

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, przyprawy) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.